Επιτροπή Πολιτισμού

Πολιτισμός υπήρξε ένα από τα μεγάλα ενδιαφέροντα των ιδρυτών του Ιδρύματος, που εκφράστηκε μέσα από την καταστατική ίδρυση των ιδρυτών. Στο μεγάλο αυτό κοινωνικό και εθνικό κεφάλαιο οι ιδρυτές του ιδρύματος προίκισαν ένα κομμάτι από το μόχθο τους, με σκοπό να συντηρηθεί και να αναδειχθεί η πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά της Ρόδου και της Δωδεκανήσου.

Έκφραση αυτής της δραστηριότητας είναι η συνεργασία μας με τη «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δωδ/σου» και την ΚΒ Εφορία Αρχαιοτήτων και για την συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, την ανάπτυξη δραστηριοτήτων, τη χρηματοδότηση επιστημονικών ερευνών με αντικείμενο την ιστορική και πολιτισμική πορεία της Ρόδου. Στην αρμόδια επιτροπή εκκρεμούν σήμερα μελέτες και προτάσεις για άλλες δραστηριότητες του Ιδρύματος στον χώρο του Πολισμού.

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ -  ΣΚΟΠΟΙ & ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

✧ Οργάνωση εργαστηρίων εικαστικών τεχνών, αγιογραφίας και θεάτρου.

✧ Εκδοση βιβλίων.

✧ Πανδωδεκανησιακοί ή Πανελλήνιοι διαγωνισμοί για εξειδικευμένα θέματα σχετικά με τον πολιτισμό και την ιστορική διαδρομή της Ρόδου.

✧ Οργάνωση πολιτιστικού μνημόσυνου ιδρυτών.

✧ Διαλέξεις σε θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής κληρονομιάς, κλασσικών Αρχαιοτήτων, Βυζαντινής περιόδου από διακεκριμένους επιστήμονες από όλη την Ελλάδα.

✧ Μουσική εκδήλωση από τοπικά μουσικά συγκροτήματα

✧ Προγραμματισμός και υλοποίηση εκδηλώσεων στο πολιτιστικό μας κέντρο του Ιδρύματος

 

ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Δημήτριος Κόκκινος Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Επιτροπής

Ευαγγελία (Λίνα) Στεφανίδη Δικηγόρος, Μέλος

Νένα Ζερβάνου Νομικός, Μέλος

Πόπη Σκευοφύλακα Εκπαιδευτικός, Μέλος

Γιώργος Τζεδάκης Δικηγόρος, Μέλος

Λίνα Φιλλιπάκη Εκπαιδευτικός, Μέλος