Εργαστήρι Φιλμοκατασκευής

Τo Ίδρυμα Υποτροφιών Ε&Μ Σταματίου, πρωτοπόρο όπως πάντα στα εκπαιδευτικά δρώμενα της Ρόδου, πέραν από τις υποτροφίες που χορηγούνται σε σπουδαστές, συμβάλει και στον πολιτισμό, δίδοντας ιδιαίτερο ειδικό βάρος στο τομέα των εικαστικών τεχνών και με την δωρεά παρακολούθηση ενός μοναδικού και πρωτότυπου για τα δεδομένα του νησιού μας, κινηματογραφικού σεμιναρίου, το οποίο θα διαρκέσει ένα ακαδημαϊκό έτος.

Στόχος του θεωρητικού αλλά κυρίως πρακτικού κινηματογραφικού σεμιναρίου, είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες τις απαραίτητες γνώσεις για την ιστορία και τη θεωρία του κινηματογράφου, τα εκφραστικά μέσα και τη γλώσσα του, τη μορφή και το ύφος μιας ταινίας, το ύφος του κινηματογραφικού δημιουργού, την παραγωγή, το σενάριο, την κινηματογραφική υποκριτική, τη φωτογραφία και το μοντάζ και θα γίνει με την προβολή και ανάλυση ταινιών μικρού μήκους και αποσπασμάτων από αντιπροσωπευτικές ταινίες μεγάλου μήκους, ασκήσεις σεναρίου, πρόβες με κάμερα και γυρίσματα σκηνών επιλεγμένων από το συντονιστή του σεμιναρίου ή δημιουργημένων από τους συμμετέχοντες.

Το σεμινάριο σκηνοθεσίας θα καταλήξει στο γύρισμα μιας ταινίας μικρού μήκους από τους συμμετέχοντες, με σκοπό την πλήρη διαδρομή από τη γέννηση της ιδέας, στη γέννηση μιας ταινίας.

Φιλοδοξία μας είναι, στο προσεχές μέλλον να δημιουργηθεί μία Ροδιακή ταινιοθήκη, αποτελούμενη από δημιουργίες ανθρώπων που ζουν στο νησί μας και με θέματα που αφορούν τη Ροδιακή κοινωνία και την ιστορία του τόπου μας.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός του Εργαστηρίου Φιλμοκατασκεύης του Ιδρύματος- Γιώργος Τζεδάκης.

Συμμετέχοντες στο εργαστήρι κατά αλφαβητική σειρά:

Αντωνίου Μαρία

Γεωργιάδης Αντώνιος

Γκουζούνα Ευθυμία

Γρηγοράκη Κωνσταντίνα

Ιωακείμ Σοφία

Καρπαθάκη Μαργαρίτα

Κλαδογένη Δήμητρα

Κοντσέ Εύα

Κορναροπούλου Ελένη

Μανδρακού Άννα

Νικολάου Αγγελική

Ντάμα Τσαμπίκα

Σταυραϊτη Αθανασία

Τσιόγκας Γρηγόριος

Χαντζιάρα Θεώνη

Ματάλα Στέλλα

 

  Γιώργος Τζεδάκης - Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Γιώργος Τζεδάκης γεννήθηκε στη Ρόδο στις 5 Μαίου 1974, και γονείς του είναι ο Κωνσταντίνος Τζεδάκης, Συμβολαιογράφος και η Στεργία Τζεδάκη το γένος Φωτάκη. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Μαριέττα Δ. Φουρτούνη και έχουν ένα γιό τον Κωνσταντίνο δέκα χρονών.

Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου και απεφοίτησε από το Λύκειο του Βενετοκλείου το έτος 1991. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου όπου και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου από το έτος 2000.

Υπήρξε νομικός σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας (Ελλάς) Α.Ε. στο υποκατάστημα της Ρόδου. Είναι γνώστης της Αγγλικής και Ιταλικής γλώσσας. Είναι εμψηφισμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ροταριανού Ομίλου Ρόδου (γραμματεία) για το 2015 - 16. Είναι τριτοετής φοιτητής της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου.

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου, για την τετραετία 2007-2011.

Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της Κινηματογραφικής Λέσχης Ρόδου «ΘΕΑΣΙΣ» τα έτη 2008- 2009.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Ερασιτεχνών Κινηματογραφιστών Ρόδου «Σινέ-Απόπειρα», και είχε την πρώτη Ροδιακή συμμετοχή με ταινία στο φεστιβάλ «ECO-FILM» το καλοκαίρι του 2008.

Είναι συγγραφέας του υπό έκδοση βιβλίου «απλά μαθήματα τέχνης και τεχνικής κινηματογράφου», ενώ παράλληλα διδάσκει κινηματογράφο σε σχολεία της Ρόδου. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου.

Είναι μέλος του Ροδιακού Ομίλου Τοιχοσφαίρισης (σκουός).