Εργαστήρι Φωτογραφίας

“Ο μεγάλος μου έρωτας για την φωτογραφία και την τέχνη, ολοκληρώθηκε ως επίσημος εκπαιδευτής του τμήματος φωτογραφίας στο ίδρυμα Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου.

Σταθμός στην πορεία μου, κατά την μεγάλη αυτή στιγμή, που η τέχνη, γίνεται μάθηση κάτω από την πιο “φωτεινή στέγη» της υλοποίησης ονείρων από τους συνανθρώπους μας” που είναι η εκμάθηση της τέχνης της φωτογραφίας, απεικονίζοντας με αυτόν τον τρόπο, τον συναισθηματικό του κόσμο.

Το Ίδρυμα Σταματίου που δεν σταμάτα να φωτίζει την κοινωνία μας, με την πνευματική τροφή των υποτρόφων δια της οικονομικής χορηγίας, κάνοντας έτσι τα όνειρα πολλών νέων σπουδαστών , πραγματικότητα! 

Είναι πραγματικά μια ηλιαχτίδα ελπίδας που αναγάγει τον πολιτισμό μας στην τοπική μας κοινωνία σε ανώτερο πεδίο τέχνης.

Συμμετέχοντες στο εργαστήρι είναι οι εξής:

Βασίλης Ελβανόγλου

Ιωάννης Μαστορίδης

Κατερίνα Χατζηελευθέρη

Μιχάλης Παπαοικονόμου

Χριστίνα Κατσιμπράκη

Νικολέτα Κατράντου

Δέσποινα Καπνουδάκη

Δημήτρης Βουλγαρόπουλος

Νίκος Κορναρόπουλος

Δημήτρης Μπεκιαρίδης

Μαριάνα Ντόνκοβα

Μαργαρίτα Ντόνκοβα

Σοφία Ιωακείμ

Καίτη Κούκουρου

Μάιρη Σαρικά

Πελαγία Διακονικόλα

 

ΜΑKOS - Βιογραφικό Σημείωμα

O MAKOS γεννήθηκε στη Ρόδο και είναι επαγγελματίας φωτογράφος τα τελευταία 18 χρόνια. Μετά από σπουδές φωτογραφίας στην Ελλάδα, απ' όπου αποφοίτησε με έπαινο διάκρισης που τον έφερε μπροστά στην πόρτα των μεγαλύτερων περιοδικών και εφημερίδων της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού, ταξίδεψε σε πολλές χώρες φωτογραφίζοντας για λογαριασμό της Ελευθεροτυπίας και της Καθημερινής. Εν τω μεταξύ, έκανε και μια στάση στην Νέα Υόρκη όπου διέμενε την "Αισθητική της εικόνας στα τέλη του 20oυ αιώνα «φωτογραφίζοντας παράλληλα για λογαριασμό μεγάλων πρακτορείων της Αμερικής.

Το 2002 με βάση την Αθήνα συνεργάστηκε με όλα τα μεγάλα περιοδικά και εφημερίδες κάνοντας τα πορτραίτα των μεγαλύτερων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Το 2008 φωτογράφισε το πρώτο βιβλίο γεύσης της στενής του συνεργάτιδας Ελένης Ψυχούλη,

ενώ 2 χρόνια αργότερα βραβεύτηκε στο Παρίσι με το υψηλής αξίας βραβείο Gourmand για το βιβλίο του Βασίλη Καλλίδη "Η νέα ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές".

Ένα χρόνο μετά έρχεται το 2ο βραβείο Gourmand για το βιβλίο της Ελένης Ψυχούλη "Η Ελένη μαγειρεύει του καλού καιρού".

Έχει στο ενεργητικό του δύο ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από δέκα ομαδικές.

Διδάσκει φωτογραφία από το 2012.