Εργαστήρι Θεάτρου

Το θεατρικό εργαστήρι είναι χώρος επικοινωνίας, αναζήτησης, παιχνιδιού και πειραματισμού. Η ανακάλυψη κρυφών εκφραστικών δυνατοτήτων , η ενεργοποίηση του «νεύρου του κορμιού» αυτοσχεδιασμοί, συζητήσεις, ένα θεατρικό κείμενο και η πορεία προς ένα κόσμο μαγείας ξεκινάει. Το ταξίδι δύσκολο. Δυνατές συγκινήσεις από τη μια και συγκρούσεις από την άλλη.

Ότι δηλαδή συμβαίνει σ' ένα χώρο πειράματος , αναζήτησης και δοκιμών. Το θέατρο είναι μια πολυσύνθετη τέχνη, που περιλαμβάνει σχεδόν όλες τις άλλες: λόγος, ποίηση, κίνηση, χορός, μουσική, ζωγραφική, αρχιτεκτονική, ενώνονται για να δώσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία τόσο σε αυτούς που συμμετέχουν όσο και σε αυτούς που παρακολουθούν, χαρίζοντάς τους τη μέθεξη.

Και, όπως γίνεται σε όλες τις τέχνες, το θέατρο ξεκλειδώνει και απελευθερώνει την ψυχή, την καρδιά, το σώμα και την ενέργεια των ανθρώπων που ασχολούνται με αυτό. Κι αυτό το πετυχαίνει με τη χαρά του παιχνιδιού. Δεν είναι τυχαίο που στη γλώσσα μας λέμε για τον ηθοποιό «αυτός παίζει καλά». Παίζει - είναι η λέξη - κλειδί.

Το Ίδρυμα Σταματίου προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να γνωρίσουν τη χαρά του θεάτρου, μέσα από τα σεμινάρια υποκριτικής και θεατρικού παιχνιδιού που εμψυχώνει η σκηνοθέτιδα και ηθοποιός Σουσάνα Καρδούλια.

Συμμετέχοντες στο εργαστήρι κατά αλφαβητική σειρά:

Βούλγαρη Ελένη

Γαρούφη Αννα

Γεωργακοπούλου Έλσα

Γκουζούνα Ευθυμία

Διακοδημητρίου Κυριακή

Κατσίλη Θεμελίνα

Μαγκαφάς Γεώργιος

Μπότσαρη Ζαφείρα

Ντρακάϊ Ρίτα

Ταντής Σταύρος

Τοκούζης Βασίλειος

Φωτάρα Μένη

 

Σουζάνα Καρδούλια - Βιογραφικό Σημείωμα

Η Σουζάνα Καρδούλια είναι ηθοποιός - σκηνοθέτης. Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής «ΒΕΑΚΗ». Παρακολούθησε το εργαστήρι εκφραστικών Τεχνών της Μαρίας Πανούτσου και σεμινάριο θεάτρου στο «Actor – Center Studio» στο Σίδνευ Αυστραλίας.

Από το 1983-2000, συμμετείχε ως ηθοποιός σε πολλές θεατρικές παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου Ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου με το Δημοτικό Θέατρο και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Ρόδου,καθώς και με τον Οργανισμό Δωδεκανησιακού Θεάτρου.

Από το 1994 - 2008 δραστηριοποιείται στο χώρο της σκηνοθεσίας με ομάδες ενηλίκων και παιδιών.

Η δράση της επίσης περιλαμβάνει διδασκαλία στο Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρόδου, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αφάντου και στον Πολυχώρο Τέχνης Χαραυγή.

Έχει συνεργαστεί με το Διεθνές Κέντρο Λογοτεχνών και Μεταφραστών Ρόδου και υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Συμμετοχή σε πολλές μουσικές, ποιητικές και λογοτεχνικές βραδιές.

Τέλος συμμετείχε σε επιτροπές αξιολόγησης Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου του Υπουργείου παιδείας και Θρησκευμάτων.